Vormgeving website

Opmaak en indeling website

Je wilt een website hebben waarbij je jouw aanbod mooi kunt neerzetten, in tekst en beeld. Hoe het eruit komt te zien, hangt zeker af van wat jij te bieden hebt. Ook het doel en de doelgroep van je website geven richting aan de ‘looks’ van je site. 

Blog

Misschien ben jij wel een kookgek en vind je het leuk om jouw recepten te delen. Er zijn mensen die hier hun ‘business’ van maken. Dat zie je aan de advertenties, dat is hun inkomstenbron. Heb je veel bezoekers dan wordt dit interessant.

Portfolio

Of ben je een artiest of ontwerper, die graag zijn werk wil laten zien? Dan heb je een vormgeving nodig waar veel beeld te zien is. Het is dan belangrijk dat je een thema hebt – of anders een plugin – die jouw foto’s aantrekkelijk presenteert.

Webwinkel

Bij een webshop gaat het om het goed en overzichtelijk presenteren van jouw producten, het zorgen voor een goede bestel- en betaalfunctie en vooral ook zorgen voor een hele veilige en up-to-date website. Zo wordt verkopen leuk!

Kleuren, lettertypes, logo

Zorg dat dit allemaal met elkaar in harmonie is; het plaatje moet kloppen. Het is heel belangrijk dat de kleuren passen bij wat jij wilt uitstralen. Wil je een website bijvoorbeeld voor jouw massagesalon, dan zijn harmonieuze rustige kleuren een logische keuze. Ook de lettertypes en een logo – als je dat hebt – zetten een stempel op de uitstraling van jouw site. Lank maakt zelf geen logo’s, maar hiervoor kun je terecht bij bijvoorbeeld Logoz. Uit hoeveel kleuren en lettertypes je kunt kiezen, verschilt per thema. Vind je dit te beperkt, dan zijn er plugins om de opties uit te breiden. 

WordPress thema’s

Met al die thema’s is het een hele toer om te kiezen. Een mooi en veelzijdig gratis thema is OceanWP. Mooie betaalde thema’s zijn GeneratePress (lichtgewicht en gemakkelijk) en Avada (mooi maar wat ingewikkelder) of The7.

Fijn thema: GeneratePress

Een populair en fijn thema is GeneratePress. Je hebt hier een hele behoorlijk gratis versie waar je al heel wat mee kan. Het is bovendien een gemakkelijk te gebruiken en lichtgewicht thema. Laat je je website bij Lank maken, dan betaal je slechts een klein bedrag voor upgrade naar de Pro-versie. Dat is zeker de moeite waard om te doen. 

WordPress plugins

Ook hier zijn er duizenden van, waarvan een aantal ook iets toevoegt aan de vormgeving. Hoeveel plugins je voor de vormgeving nodig hebt, hangt af van het thema dat je gekozen hebt en je wensen natuurlijk. Sinds begin december 2018 heeft WordPress zelf een nieuwe standaard editor (pagebuilder) ingebouwd, Gutenberg. Wil je een uitgebreidere en mooiere pagebuilder, dan is bijvoorbeeld Elementor super prettig en veelzijdig.

Natuurlijk hoef je niet alles zelf uit te zoeken. Lank kan je helpen, zowel bij de keuze van het WordPress thema als de plugins.