Techniek website

Content Management Systeem (CMS)

Je website staat bij een hostingbedrijf op de server en wordt opgebouwd met een CMS. Vroeger werd een website helemaal handmatig geprogrammeerd door een slimmerik. Dat hoeft gelukkig niet meer. Je hebt daar nu allerlei programma’s voor. Daardoor is de technische kennis die nodig is voor het maken van een website te overzien. Lank kiest graag voor WordPress. Dit CMS is gratis en het wordt onderhouden door een enorme community wereldwijd. Maar liefst 30% van de websites is gemaakt met WordPress, een enorm aantal dus.

WordPress thema en plugins

Het thema bepaalt de basis van de vormgeving.  Daarnaast kijk je welke plugins er voor jouw website nodig zijn. Plugins zijn kleine stukjes software. Ze voegen van alles toe in functionaliteit, vormgeving of veiligheid van je website. Daardoor is maatwerk echt heel goed mogelijk is. Er zijn gratis en betaalde thema’s en plugins. Meestal maakt Lank een combinatie, met zoveel mogelijk de gratis versies.

WordPress geeft goede informatie zowel over thema’s als over plugins. Je kunt precies zien wie het gemaakt heeft, wanneer het voor het laatst is geüpdatet, of het geschikt is voor jouw versie van WordPress, hoe vaak het al gedownload is en hoe tevreden de gebruikers zijn.

Heb je thema en plugins gekozen dan moeten jouw wensen vertaald worden naar de juiste instellingen. Is dat eenmaal gebeurd, dan is het daarna een fluitje van een cent om een mooie pagina te maken.

Aan de slag!

Als je website is ingericht, dan kun jij je pagina’s heel gemakkelijk aanpassen. Zonder dat je verstand hoeft te hebben van de technische kant. Je krijgt van Lank een basis handleiding.

Liever zelf je website maken?

Kijk dan de video