Samen jouw website maken

Een website in drie stappen

Voorbereiden 33%
Realiseren 67%
Optimaliseren 100%

Kies jouw hulp

Samen in drie stappen jouw perfecte website maken. We zorgen voor een goede voorbereiding, realisering en optimalisering van je site. Lank helpt je waar nodig. Hieronder lees je meer over die stappen om tot een goede website te komen.

Stap 1: website voorbereiden

De inhoud

Deze fase is uitgebreid beschreven bij ‘start met de basis’.

Wil je dat Lank je hierbij helpt, dan is het handig om hiervoor even bij elkaar te komen, face-to-face voor een korte inspiratiesessie. Ik stel jou een aantal vragen, geef je advies en help je bij het vinden van jouw antwoorden. 

De vormgeving

Hoe moet je website eruit zien? Je kiest wat je mooi vindt en wat aansprekend is voor jouw doelgroep (opmaak van een pagina, kleuren, lettertypes etc). Lees meer over vormgeving op de speciale pagina hierover. Ook is de vraag of je een logo hebt. Lank maakt zelf geen logo’s, maar hiervoor kun je terecht bij bijvoorbeeld Logoz of Logo Experts.

Domeinnaam 

Heb je al een naam voor je bedrijf of organisatie, dan is de vraag welke domeinnaam je kiest. Dit is niet per se je bedrijfsnaam voluit. Tegenwoordig is de trend om de domeinnaam kort te houden. Ook lekker kort voor je mailadres, als je dit aan je website koppelt. Meestal koop je de domeinnaam bij het bedrijf waar je ook de hosting wilt kopen.

Hosting

Voor een website heb je verder serverruimte bij een hostingbedrijf nodig. Er zijn veel aanbieders hiervoor. Zelf werk ik graag met Vimexx

Content Management Systeem (CMS)

Lank werkt met de gratis versie van WordPress (WordPress.org). Dit is een ‘open source’ systeem, waaraan heel veel mensen op de wereld continue bijdragen. Heel veel websites worden hiermee gemaakt.

Stap 2: website realiseren

Thema

Voordat je echt je website kunt vullen, moet er een basis gemaakt worden. Je kiest een thema. Hiermee leg je de basis voor het uiterlijk van je website. Het thema stel je vervolgens helemaal in op jouw wensen (kleuren, pagina-indeling, etc.).

Plugins

Vervolgens worden bij een WordPress website verschillende plugins toegevoegd, bijvoorbeeld voor een contactformulier of extra lettertypes. Maar ook plugins om je website te beschermen tegen hacks. Lees meer over techniek.

Structuur en opmaak van je website

Nu zijn we toegekomen aan de indeling van al je website, het menu. Hoe simpeler en logischer, hoe beter. Fijn voor de bezoekers van je website en ook voor Google en andere zoekmachines.
We gaan de gekozen opmaak en het menu instellen.

Pagina’s maken

Yes, nu kunnen we beginnen met het vullen van je website. Als het goed is heb je inmiddels wat teksten gemaakt en afbeeldingen of filmpjes verzameld. Je kunt dit ook door Lank laten doen als je geen tijd hebt of dit lastig vindt. 

Stap 3: website optimaliseren

Je wilt natuurlijk dat jouw website gevonden wordt. Hiervoor kun je je website (laten) optimaliseren voor zoekmachines, ook wel SEO-optimalisatie genoemd. Er zijn plugins die je hierbij kunnen helpen. Ook wil je een website die zo snel mogelijk is. Zie hiervoor ook de pagina over optimalisering van je website.  

Als je website klaar is

Laat je website onderhouden of doe het zelf. De inhoud moet natuurlijk nog kloppen. Ook is het goed om af en toe wat nieuwe informatie of een blog te plaatsen. Maar zeker het technisch onderhoud is erg belangrijk. Hiermee maak je de kans een stuk kleiner dat je website gehackt wordt. Lees meer over het onderhoud van je website.