Beeldmateriaal op een website

Kies je foto's met zorg

Een beeld zegt soms meer dan 1000 woorden. Daarom is het belangrijk dat je foto’s kiest die goed aansluiten bij wat jij wilt zeggen. Ondersteunt de foto de boodschap van de tekst? Dan kan letterlijk zijn, maar de foto mag ook best een beetje de fantasie prikkelen. Ook de sfeer is heel belangrijk. Is de foto scherp of juist zacht? Welke kleur overheerst? Past dat bij jouw kleuren? Of springt het er juist mooi uit? Kies bewust!

Het juiste formaat van je foto

Plaats je een originele foto op je site, dan is deze in het algemeen veel te ‘zwaar’. Stem de pixels van je foto af op hoe groot deze op je website staat. Zo behoud je de snelheid van je website. Bovendien zorgt dit ervoor dat de serverruimte die je bij het hostingbedrijf hebt, niet vol raakt. Je doet dit gemakkelijk met een programma voor fotobewerking. Of als je dit niet hebt, met de normale hulpprogramma’s als Microsoft Paint.

Filmpjes op YouTube

Filmpjes kunnen heel leuk en informatief zijn op je website. Je kunt iets van YouTube halen of gewoon zelf iets maken. Plaats ook jouw eigen filmpjes op YouTube. Op een eigen kanaal. Niet op je website zelf, dat vraagt veel teveel serverruimte.