Start met de basis

Vanuit niets naar iets

Er zijn veel keuzes te maken als je een nieuwe website wilt. Zeker als je net start met een bedrijf. Dan is een doordacht plan een must. Laat die borrelende ideeën vrijkomen én concreet worden. Wel zo handig om dit te doen vóórdat je begint met het bouwen van je website. Zo zorg je ervoor dat je ook werkelijk een website krijgt waar je helemaal tevreden over bent. Met relatief de minste tijd en moeite.

Heb je hier al over nagedacht?

Waarom wil je eigenlijk een website?

Misschien heb je een eigen bedrijf(je). Of wil je een nieuwe mooie website voor jouw club of vereniging. Of is er misschien een reden om een website te maken over jouw persoon. Bijvoorbeeld omdat je artiest bent, en op een website zichtbaar wilt maken wat je in huis hebt. Misschien heb je ook sociale media, waar je regelmatig wat publiceert. Hoe ziet jouw Facebook of Instagram eruit en welke plek heeft jouw website dan? Leuk ook om hier interactie te creëren. Blog op je website, delen op Facebook, LinkedIn, Twitter, alles kan.

Wie wil je bereiken met jouw website en wat is je doel? 

Heb je een bedrijf, dan wil je ongetwijfeld je klanten bereiken. Heb je al nagedacht over wie dit zijn, wat je doelgroep is? Leeftijd? Type mensen? Hoe communiceren zij? Gaat het om jonge mensen of juist mensen die al wat ouder zijn? Dat maakt veel uit voor hoe je jouw product of dienst of informatie neerzet. Maak je de website voor een vereniging of goed doel, dan wil je mogelijk nieuwe leden. Of wil je een website met een besloten deel, waar de leden hun praktische informatie kunnen vinden?

Jouw aanbod in de spotlight

Het gaat erom dat je helder krijgt wat precies jouw aanbod of kernboodschap is. Ook focus en een logische lijn helpen om dit goed voor het voetlicht te krijgen. Hoe beter je vooraf keuzes maakt, hoe makkelijker het wordt om een goede website te maken. Vind je het lastig om dit allemaal zelf te bedenken, dan kunnen we dit ook samen doen. In een inspiratiesessie maken we de opzet voor jouw website. Heb je een idee over de hoofdlijnen van de inhoud van je website, dan volgt heel makkelijk een heldere structuur om je website op te bouwen.

En nu verder

Zo, de basis staat.

Laten we kijken naar de vormgeving van je site. En dan aan de slag met de nadere invulling van een en ander: de teksten en de gebruikte afbeeldingen, filmpjes etc.